Op Eigen Kracht-training

1407Zu id1409Zuid.groep——————————————————————————————————————-
Onderdeel van De Regenboog Groep
——————————————————————————————————————-

Op Eigen Kracht is een gratis training voor mensen die (tijdelijk) wat minder te besteden hebben, zoals bijvoorbeeld voedselbankklanten. Leven van weinig geld is lastig en kan een hoop stress opleveren. Het roept ook vragen op. Hoe hou je overzicht in je financiën? Waar kun je aankloppen voor hulp en waar heb je recht op? In een reeks van tien bijeenkomsten met verschillende thema’s krijgen deelnemers van de Op Eigen Kracht-training handvatten aangereikt die helpen deze vragen te beantwoorden. Deelnemers wisselen tips en ervaringen uit en komen steviger in hun schoenen te staan.

De bijeenkomsten worden geleid door een trainer. Ook worden er gastdocenten uitgenodigd om te vertellen over bijvoorbeeld: gezond eten, energiebesparing en omgaan met stress. De Op Eigen Kracht-training vindt plaats op verschillende locaties in heel Amsterdam en in Diemen.

Vincent: “Ik heb zoveel geleerd. Ik voel me als arme toch heel rijk!”

Avoda: “Voorheen wist niemand dat ik rood stond. Ik stond voor iedereen klaar en kocht makkelijker dingen, ook voor anderen. Door de training heb ik dit gedrag doorbroken.”

Hoe andere deelnemers de training vonden leest u hier.


‘Werk aan je toekomst’
Als vervolg op de Op Eigen Kracht-training is er de mogelijkheid om de training ‘Werk aan je toekomst’ te volgen. In de training maak je een stappenplan om een persoonlijk doel te bereiken, onder meer door zo goed en duidelijk mogelijk te communiceren. Je ontmoet andere buurtbewoners waarmee je samen aan de slag gaat. Om na de training verder te komen, maak je kennis met organisaties uit de buurt die met je in gesprek gaan over jouw plan. Na afloop ontvang je een certificaat.

Maurice: “Ik heb veel geleerd over communicatie en over hoe je jezelf kan helpen.”
Fatma: “Ik weet nu hoe ik mij kan opstellen tegenover instanties en ben meer assertief.”

Deze workshopserie komt voort uit een samenwerking tussen Op Eigen Kracht, Talentcoach en BMC.
aanmelden

Vragen?
Voor vragen over de training kunt u ons altijd bellen (020 – 683 92 60) of een bericht sturen via het online contactformulier.